Behörighet CE – Lastbil med släp

För dig som redan har C-behörighet och vill köra tyngre släp!

På Farsta trafikskola kan vi hjälpa dig att utöka din C-behörighet till CE, lastbil med släp.
Du börjar som vanligt med att ansöka om körkortstillstånd om du inte redan har ett. Du kommer att få göra ett nytt teoriprov och en ny uppkörning.

Teori

Först sätter du igång med teorin inför din nya behörighet CE som består av läroböckerna Köra Lastbil och Körkortsboken samt datafrågor. Du  tränar på datafrågorna  hemifrån, antingen på dator eller din telefon. När du känner dig säker på och har klarat av våra övningsfrågor, så bokar du in en tid för teoriprovet på Trafikverket.

Körlektioner

Sedan är det dags för körlektionerna. Vi utgår ifrån Håga Industriområde, i Västerhaninge, söder om Stockholm. Där vi har vår egen manöverbana. Lastbilen vi kör med är en dragbil Scania R420 med trailer . Den praktiska delen av utbildningen går ut på att lära dig hantera fordonets tyngd och storlek men även fordonets växellåda, bromsar och hjälpbromsar på ett miljövänligt och ekonomiskt sätt. Vid släp-utbildningen ingår hopkoppling och isärtagning av lastbil och släp. Det ligger också en tyngdpunkt på backning och manövrering på bana och i trafiken. Funktionsbeskrivningen innefattar en redogörelse för släpets last, tryckluftsbromssystem samt att kunna utvärdera fordonskombinationens registreringsbevis..

Ring oss så hjälper vi dig att komma igång!

Välkommen!

Alla körlektioner skall vara förbetalda!!!

Du har även möjlighet att dela upp din betalning via Resurs med upp till 24 månaders räntefri avbetalning.

Permalänk till denna artikel: https://farstatrafikskola.com/lastbil-med-slap/