Behörighet BE – Personbil med tungt släp

Körkort BE, Personbil med tungt släp

För att kunna börja med körkortsutbildningen för BE körkort måste du ha ett körkortstillstånd. Ansökningsblankett hittar du på körkortsportalen. Körkortsbehörigheten BE ger rätt att köra personbil eller lätt lastbil med en totalvikt på högst 3 500 kg och en eller flera släp kopplat till sådan bil, förutsatt att släpvagnens eller släpvagnarnas sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kg.

Körkortsutbildningen är upplagd på teori och praktik.

Teori Behörighet BE

Teorin består av självstudier hemma  med hjälp av böcker och dataövningar. När du har klarat av våra övningsfrågor kan vi hjälpa dig att boka in en tid för teoriprovet. 

Praktik Behörighet BE

Den praktiska biten utförs i Håga industriområde, Industrivägen 1-5 i Västerhaninge, söder om Stockholm. Där har vi tillgång till en egen manöverbana. Du kommer lära dig att hantera släpet med av- och hopkoppling. Du ska även kunna göra en säkerhets- och funktionskontroll av ekipaget, d.v.s. både bil och släp. Utbildningen börjar med att du får lära dig rak backning utan större avvikelse. Sedan får du lära dig att backa i sväng, för att sedan räta upp ekipaget efter svängen. Du ska kunna redogöra muntligt för släpets bromsar, lastsäkring, kopplingsanordning och registreringsbevis. Det gäller även bilens broms- och styrservo. Därefter går vi igenom hanteringen av fordonskombinationen ute i trafiken. Vi kan sedan hjälpa dig att boka in en tid för uppkörning. I det här fallet använder vi oss av Trafikverket/Förarprov i Västerhaninge. Tänk på att det även här kan vara en väntetid på ca 4-8 veckor.

 

Välkommen!

Ring oss så hjälper vi dig att komma igång!

Du har möjlighet att dela upp din betalning via Resurs, med upp till 24 månaders räntefri avbetalning.

Permalänk till denna artikel: https://farstatrafikskola.com/behorighet-be-personbil-slap/